Zachraňte své vlasy

Jaro je v plném proudu a je nejvyšší čas začít dávat své tělo do kupy po uplynulé zimě. Mnoho lidí drží detox k očistě těla či hydratují po chladném období vysušenou pokožku. Stejnou péči si zaslouží i vaše vlasy, ke kterým chlad také nebyl příliš milostivý.

První pomoc pro zničené vlasy

Vysušené a poškozené vlasy jsou špatnou vizitkou každé ženy. Dát je do pořádku ale stojí úsilí a práci. V první řadě je potřeba navštívit kadeřnictví a nechat zkrátit ulámané a třepivé konce, dát vlasům tvar a provzdušnit je. Druhou fází je potom zabránit dalšímu lámání – své vlasy hydratujte. K tomu se váže nejen kvalitní vlasová kosmetika, ale také dostatečný pitný režim. Dále se snažte obloukem vyhýbat kulmování či žehlení vlasů. Pokud je musíte vysoušet, nastavte na fénu studený vzduch. Velmi dobrým nástrojem pro obnovení vlasů, zacelení veškerých poškození a také navrácení ztraceného lesku je brazilský keratin. Jedná se o nechemický přípravek, který je revolucí v regeneraci vlasů. Nezapomínejte také, že vlas musí být vyživován nejen zvenčí, ale také zevnitř. K obnově zničených vlasů tedy výrazně pomůže i změněný jídelníček, který bude obsahovat více vitamínů a minerálů.

Zapomeňte na chemii

To nejhorší, co byste poničeným vlasům mohli udělat, je zatížit je chemií. S barvením proto počkejte, až se vlasy zcela vzpamatují. Pokud to z nějakého důvodu není možné, zvolte alespoň přírodní alternativu. Vyzkoušejte barvení hennou! Henna je vysoká kvetoucí rostlina, jejíž listy obsahují barvivo a získávají se drcením na prášek. Unikátní je způsob, jakým obarví vaše vlasy. Zatímco chemické barvy vlas naruší, aby se barvivo dostalo dovnitř, henna vlas obalí a vytvoří na něm vrstvu pigmentu, která jednak mění barvu vlasů, ale také slouží jako ochrana. Výhodou také je, že působí přirozeně a dokonce si také výborně poradí se šedinami. Přijďte si proto do kosmetického salonu nechat vaše vlasy ošetřit hennou, navrátit jim lesk, barvu a zdraví.