Ložnice ve venkovském stylu

V dnešní hektické době plné stresu potřebuje každý z nás mít prostor, kde může zvolnit, uklidnit se a relaxovat. Takovým místem, které bylo k odpočinku přímo stvořené, je ložnice. Proto bychom si ji měli zařídit tak, abychom se v ní cítili spokojeně. Čím lépe se vám to povede, tím více energie tady načerpáte.

„Po přírodnu“

Oblíbeným trendem je v poslední době ložnice ve venkovském stylu, která dovede navodit příjemnou domácí pohodu a unikátním způsobem v sobě propojuje tradici, přírodu a moderní životní styl. Nepředstavujte si však žádný staromódní pokoj s přemírou volánků. Inspiraci čerpá tento styl v přírodě, vše se tedy nese v duchu přírodních materiálů a motivů. Podstatný vliv mají barvy, volte zemité odstíny, neutrální či jemné pastelové, které zkombinujte s bílou. Z materiálů hraje prim především dřevo, které dovede vnést do interiéru hřejivou atmosféru a také specifickou vůni, navíc je vizuálně atraktivní.

Dřevěná dominanta

Dominantou takové „venkovské“ ložnice by proto měla být postel z masivu s tradičním čelem. Tato dřevěná klasika nikdy nezklame, je jednoduchá, zároveň stylová a skvěle zapadne do jakéhokoli interiéru. Navíc se dá dobře kombinovat s nejrůznějšími prvky, včetně těch moderních.

Důležitost doplňků

Důraz je třeba klást také na doplňky, rustikální ráz pokoje umocní motivy květin. Uplatnění naleznou na povlečení, závěsech, polštářích, ale také na nábytku nebo na stěnách. V živé formě je pak můžete umístit do vázy. Ozdobit prostor pomohou proutěné dekorace, jako jsou koše a košíky a útulnou atmosféru dokreslí vhodné osvětlení v podobě lampiček a svíček z včelího vosku.

Nezbytná originalita

Na podlaze by neměly chybět koberce s vysokým vlasem, na posteli pak pletený přehoz nebo pléd a spousta měkkých vyšívaných či háčkovaných polštářků. Ty by však měly sloužit pouze k dekoraci, na spaní si ale pořiďte kvalitní zdravotní polštář, který poskytne vhodnou oporu vašemu krku a páteři. Toužíte-li po nějakém opravdu originálním doplňku, pak zkuste nahlédnout do obchodů se starožitnostmi, kde je možné najít řadu skvostů z dob dávno minulých. S jejich množstvím to zde však nepřehánějte, ať nevytvoříte přeplácaný paskvil. Tak, zařiďte si ložnici po vzoru našich babiček a nasávejte pohodovou atmosféru plnými doušky!