Proč si sjednat cestovní pojištění?

I když většina z nás trpí již chronickou nedůvěrou vůči pojišťovacím agenturám, na cestovní pojištění bychom zanevírat neměli. Tato pojistka s sebou nese skutečně užitečné a ochranné faktory. V podstatě máte na výběr ze třech možností. Buď vycestujete jen s kartičkou pojištěnce, nebo zkusíte pojištění k platební kartě, anebo si sjednáte cestovní pojištění online, to ještě lze rozdělit na krátkodobé a celoroční. Víte, které pojištění je pro vás tím nejlepším? Rozhodující při výběru by pro vás neměla být cena, ale obsah pojišťovacího balíčku.

Cestování po Evropě s kartičkou pojištěnce nebo pojištěním k platební kartě

První dvě možnosti cestovního pojištění zvolte v případě, že cestujete jen po Evropě. Ještě před konečným rozhodnutím si však ověřte tyto informace. V případě využití Evropského průkazu zdravotního pojištěnce si zjistěte, jaké platí podmínky zdravotnických služeb v dané zemi. Je-li zdravotnictví placené (regulační poplatky atd.), musíte jej uhradit taky. Pokud je v zemi zdravotnictví založeno na podobném principu jako v ČR, běžné ošetření hradí pojišťovna. Jestli se vám zamlouvá pojištění k platební kartě, dobře si prostudujte smlouvu s pojistnými podmínkami. Oproti pojištění do zahraničí online vlastního rozsahu může mít totiž hned několik omezení. Například pojistku lze uplatnit jen v případě, že danou kartou zaplatíte hotel nebo letenky.

Berete-li cestování vážně, sjednejte si cestovní pojištění online. Vyplatí se!

Jako jediná bezpečná varianta pojistky se jeví sjednané pojištění do zahraničí online. I přesto jsou určité podmínky, na které si musíte dát pozor. Pojistné limity cestovní pojištění online musí poskytovat v minimální hodnotě 1.500.000 Kč pro Evropu a 3.000.000 Kč pro zbytek světa. Dobře si prohlédněte i kolonku transportu, zvláště pro horaly může být rozhodující transport helikoptérou, který nebývá součástí. V neposlední řadě mějte na paměti postup při čerpání pojistky. Cestovní pojištění online poskytuje asistenční službu, kterou byste měli kontaktovat ihned ve chvíli, kdy se pojistná událost stala. Nejen že vám v mnohém pomůže, ale ušetříte si zbytečné starosti při zpětném hlášení.