Co dělat, když ztratíte klíče od auta

Určitě už se vám někdy stalo, že jste ztratili klíče od domu. Mnohem horší však je, pokud ztratíte klíče od auta. Součástí moderních klíčů je totiž imobilizér, který je potřeba k tomu, abyste auto nastartovali. Nechte si poradit, co v případě ztráty klíčů dělat.

Ztráta klíčů s sebou nese problémy a starosti. Tato ztráta je však jednoduše řešitelná, pokud si při koupi auta necháte vyrobit náhradní klíč. Tento klíč můžete nechat u partnera, nebo jej schovat doma. Pokud klíče ztratíte a nemáte náhradní, tak se nemáte jak do vozidla dostat a musíte daný problém řešit.

Co dělat

Naštěstí existuje zámečnická pohotovost, která je součástí servisu, jež dokáže zhotovit nový autoklíč. Pokud klíče tedy ztratíte, tak si můžete rovnou nechat vyrobit nové. Samozřejmostí jsou také opravy zámků, autozámků a trezorů. V případě potřeby tak kontaktujte servis a nechte si vyrobit klíč ke starším vozidlům, nebo autoklíče s imobilizérem.

Pokud ztratíte klíče od odemčeného vozidla, tak v první řadě musíte vyřešit jeho zabezpečení. V případě nouze by měl v autě někdo počkat, popřípadě auto nenechávat venku, například před domem. Klíče by také mohl někdo najít a auto vám odcizit. Při ztrátě klíčů buďte opravdu obezřetní.

Nová výroba klíče

Bojíte se, že by výroba klíče byla tak nákladná, že se vám vyplatí radikální krok? Rozhodně nemusíte měnit zámky auta. V současné době dokáže servis vyrobit nový autoklíč, vymazat z paměti vozidla starý a deaktivovat také starý imobilizér. Někteří výrobci nově nabízejí možnost objednat z výroby třetí klíč.

Na klíč se vztahuje stejná záruka jako na auto, platí na něj i záruční vady. Pokud klíč ztratíte, je třeba zajet do servisu. Pro ochranu zákazníka se výrobci snaží proces vytvoření duplikátu kdekoliv znesnadnit, nahrání do jednotky vozu je tak možné pouze v autorizovaném servisu,

Další služby

Servis, který se zabývá výrobou autoklíčů v Praze, zhotovuje široký sortiment auto i motoklíčů, včetně klíčů s imobilizérem. Většinu klíčů vyrábí na počkání a překvapí vás tím, že zvládnout vyrobit klíče pro 99% všech vozů.

Můžete si nechat zhotovit veškeré autoklíče s imobilizérem i s dálkovým ovládáním. Samozřejmostí je mechanické zhotovení nebo také vyfrézování zubů klíče. Servis dokáže nahrát kód čipu z vašeho originálního klíče na nový a zajistí mechanické zhotovení klíče s čipem i funkční nakódování.