Vybíráte koberec?

Výběr podlahy či jejího pokrytí je jednou z prvních věcí, kterou musíte při zařizování interiéru učinit. Není tomu ještě tak dávno, co koberec zakrýval většinu, nebo dokonce celou plochu místnosti. Změnou doby a i stylu naopak zavládly zcela holé podlahy, nyní už se však koberce začínají se do pokojů zase postupně vracet.

Koberce do interiérů

Koberce hrají po dlouhé době v interiéru zase důležitou roli. Jsou oblíbené nejen díky praktičnosti, ale jsou zároveň skvělým interiérovým dekoračním doplňkem. I když nebývají nejdominantnějším prvkem v místnosti, jsou kusové koberce k dostání v mnoha sytých barvách či poseté různými vzory. K oživení celého pokoje vám tedy stačí menší designový kousek uprostřed pokoje. Většina lidí se velké barevné plochy stále bojí, a tak dává přednost decentním béžovým či šedým barevným tónům. Vy se zkuste odvázat a vyzkoušejte něco netradičního. Velkým trendem jsou v současné době také koberce s geometrickými vzory. Přesvědčte se sami, že s novým kobercem v jasných barvách váš pokoj prokoukne a bude vypadat jako zcela nový.

Koberec do dětského pokoje

Koberce do dětských pokojů jsou úplně samostatnou kapitolou a na jejich výběr neplatí žádná pravidla. Už tím, že ho pořizujete do dětského pokoje, vám musí být jasné, že bude mnohem více zatěžován, než by tomu bylo v jiné místnosti. I přesto je volba koberce určitě lepší než lino či dřevěná podlaha. Oboje by sice bylo méně náročné na údržbu, ovšem děti si velmi často a rády hrají právě na zemi a koberec je vlastně ještě další vrstva izolace, která zabraňuje úniku tepla, proto je jasnou volbou i do dětského pokoje. Možná váháte také kvůli zadržování prachu v koberci, i to už v dnešní době není problém. Celkem snadno totiž zakoupíte také koberec s antibakteriální úpravou, který se hodí i pro alergiky.