Penzion U Žabáků

Velká Morava 222

561 69, Králíky

  • +420 737709439
www.uzabaku.cz
Logo Penzion U ŽabákůDoporučujeme

Předmět činnosti firmy Penzion U Žabáků

Ubytování je situované pouhý 1 km od vstupu do Resortu Dolní Morava. Kde můžete vystoupat na Stezku v oblacích, projít se po nejdelším visutém mostě pro pěší Sky Bridge- dlouhý 721m. Nebo si černou sjezdovku okopírujete jízdou na 3 km dlouhé horské dráze. Dále zde můžete vyzkoušet několik tratí v Trail parku, také adrenalin park a pro naše malé hosty jsou zde k dispozici mnohá vyžití v Mamutíkových parcích.
Pro turisty ať už v létě, či v zimě, doporučujeme výšlap na Králický Sněžník , který
je 1424m n.m. a kde pramení řeka Morava. Dále pak nádherné výhledy skýtá rozhledna na česko-polské hranici na vrcholu Klepý.
Pevnostní pásmo mezi Maliníkem a Zemskou bránou je dnes zahrnuto do projektu Králické pevnostní oblasti. Byl to jeden z nejsilněji opevněných úseků hranic československé republiky před 2. světovou válkou. Králická pevnostní oblast je prostorem s nejvyšší koncentrací pozůstatků československého pevnostního systému z let 1935-1938. Jedinečná jsou i muzea Vojenské techniky a přístupná válečná opevnění – Hůrka, Bouda.
Poutní areál Hora Matky Boží v Dolní Hedeči
Monumentální barokní klášter s kostelem Nanebevzetí Panny Marie, ambity, kaplí Svatých schodů, pramenem, hřbitovem a poutním domem na Mariánském kopci nad městem Králíky.
Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně se v roce 2005 zařadila mezi 7 největších divů České republiky (zdroj idnes.cz). Zařadila se tak mezi nejvýznamnější české památky jako jsou třeba hrad Karlštejn nebo zámek Hluboká.
Termály Velké Losiny. Vyzkoušejte devatero termálních bazénů a vodní atrakce. Nechte své tělo hýčkat při profesionálních masážích. Načerpejte energii při pohybových aktivitách v bazénu. Dopřejte své imunitě pobyt ve čtyřech typech saun. To vše s vaší rodinou, v zázemí našeho termálního parku.
Pastvinská přehrada. Okolí Pastvinské přehrady je kouzelné a proto stojí za shlédnutí. Turistům, kteří se rozhodnou obejít celé přehradní jezero to může trvat více než 4 hodiny neboť budou muset urazit zhruba 17 km. Cestu Vám může pomoci zkrátit vláček Pastviňáček, který jezdí okolo přehrady a nejen pro děti může být příjemnou atrakcí. V průběhu jízdy Vám bude vláček vyprávět mnoho zajímavých informací z historie údolní přehrady. V teplých letních měsících nabízí přehrada krásné koupání nebo se můžete projet na lodičkách či šlapadlech. Velmi oblíbenou atrakcí jsou také elektrolodě, které si zapůjčíte v některé z půjčoven.
Dalimilova rozhledna
Výjimečná kamenná rozhledna na vrcholu Větrov, odkaz a věrná replika historické rozhledny ze Sněžníku, postavená v historizujícím stylu s malou a velkou věží, se vstupním sálem s lomenou klenbou, s točitým žulovým schodištěm, s krakorci a s vyhlídkami s cimbuřím – kamenná kráska a symbol našeho kraje se vrátila zpět!

Další informace o firmě Penzion U Žabáků

  • IČ : 74008251

Klíčová slova

  • penzion

  • penziony

  • ubytování

  • ubytování