Ekocentrum Trkmanka, příspěvková organizace

Nádražní 1/1

691 06, Velké Pavlovice

Předmět činnosti firmy Ekocentrum Trkmanka, příspěvková organizace

Ekocentrum Trkmanka s environmentální vzdělávací zahradou“ vzniklo na základě projektu rekonstrukce budovy bývalého Zámečku (dříve novorenesanční tvrze) a vytvořilo tak zázemí pro realizaci ekologického vzdělávání, výchovy, osvěty a environmentálního poradenství pro děti, žáky a studenty, rodiny s dětmi, pracovníky veřejné správy, zemědělce (i vinaře a ovocnáře), i pro širokou veřejnost jak na úrovni regionu, tak Jihomoravského kraje a České republiky.

Projekt na podporu vytvoření zázemí pro environmentální vzdělávání byl Městu Velké Pavlovice schválen v rámci Operačního programu Životní prostředí, a je podporován EU s rozpočtem ve výši téměř 40 milionů Kč.

Najdete nás na adrese: Nádražní 1/1, Velké Pavlovice

Vytváříme komplexní fungující systém environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty pro děti, žáky, studenty, pedagogy, veřejnou správu, podnikatele, zemědělce a širokou veřejnost zejména v regionu Hustopečsko, a to s využitím místního přírodního bohatství.

Vzdělávací programy využívají místního přírodního bohatství i technologického zázemí, a stejně tak poradenská činnost vychází z místních tradic a upozorňuje na ekologické problémy a výzvy v regionu " ekologické alternativy ovocnaření, vinaření, pěstování plodin, šetrné nakládání s odpady a jejich další využívání od domácností až po komplexní řešení na úrovni samospráv, úspory energií na všech úrovních, atd. Některá z těchto témat, ač jsou na Velkopavlovicku "doma" také přesahují hranice regionu a dokáží oslovit cílové skupiny i z jiných krajů.

Ekologický výukový program je ekologický a přírodovědný výukový blok. Programy rozšiřují znalosti především z předmětů prvouka, přírodověda a vlastivěda. Tyto programy navazují na Rámcový vzdělávací program ve vzdělávacích oblastech Člověk a příroda, Člověk a společnost a na průřezová témata Environmentální výchova a Osobnostní a sociální výchova. V předškolním vzdělávání navazují na vzdělávací oblast Dítě a svět.

Další informace o firmě Ekocentrum Trkmanka, příspěvková organizace

  • IČ : 72563001
  • DIČ : CZ72563001
  • Počet zaměstnanců : 10

Klíčová slova

  • ekocentrum

Merchart.cz Doporučujeme

10% SLEVA na nákup na Merchart.cz
Kupón : IFIRMY10