Farma Restaurant

Krkonošská 186

543 01, Vrchlabí

  • +420 737 907 512
www.farma-restaurant.cz
Logo Farma RestaurantDoporučujeme

Předmět činnosti firmy Farma Restaurant

Výjimečné prostředí, jedinečný cit pro detail a úpravu. Kvalitní steaková masa ze zahraniční i z českých farem. Čerstvé ryby a korýši.
PRESTIŽNÍ RESTAURACE ZAMĚŘENÁ NA LUXUSNÍ STEAKOVÉ A RYBÍ MENU VE VRCHLABÍ V KRKONOŠÍCH.


S Lukášem Čížkem si můžete jednou pro vždy spojit „fusion“ – kuchařský směr, který v sobě nechává prolínat japonský kulinární minimalismus i západní vaření a vydatně při tom používá ty nejmodernější postupy. V naší restauraci Farma ve Vrchlabí se můžete na vlastní chuťové pohárky přesvědčit, jak funguje například makromolekulární technika, konfitování, vaření sous vide nebo jak se dá v moderní gastronomii „vařit“ s dusíkem nebo tzv. aladinem, kouřem ochuceným bylinami.

Kuchař chtěl být Lukáš odjakživa. Tedy – od 6. třídy prý určitě. Bavilo ho sledovat, jak kdo vaří, pomáhat babičkám i mámě při vaření, vařil i sám, s kamarády na rybách, a nikdy nepochyboval o tom, co si vybere jako školu.
Jako čerstvě vyučený kuchař prošel postupně asi šesti restauracemi, rychle se učil a chtěl stále dál. Třeba i do pětihvězdičkového hotelu v rakouských Alpách, ze kterého pak odešel do našich Krkonoš.

Recepty nikdy nerespektoval. Vždycky je bral jako inspiraci, ale dával jim něco nového, neotřelého, ať už to byly nečekané chutě nebo právě technologie při vaření. Je totiž přesvědčený, že jídlo musí být vždycky prvotřídní, bohaté na pohled, chutě, vůně, kvalitu zpracování – tak, aby jej každý mohl vnímat všemi smysly.

Protože má rád výzvy, začal brzy po škole Lukáš jezdit také po kuchařských soutěžích. Jsou podle něj nejen o medailích, ale o dalším prostoru učit se, posouvat se dál, protože kuchařské soutěže, potažmo olympiády, jsou náročné. Od roku 2010, kdy už vedl restauraci největšího krkonošského hotelu, OREA Hotelu Arnika, až do roku 2016, kdy už měl svou Fusion, získával rok za rokem medaili za medailí. A v posledním roce definitivně dosáhl na zlato.

Další informace o firmě Farma Restaurant

  • IČ : 05390982
  • DIČ : CZ8410072583

Klíčová slova

  • restaurace

  • fish restaurant

  • steaky

  • ryby